søndag den 13. april 2014

Quiltrally-Syd - Tour de Fyn

Lørdag morgen kl. 7.30 blev jeg samlet op af Gitte - eller det vil sige, hun skiftede lynhurtigt førersædet ud med passagersædet og blev min co-pilot under vores Quiltrally Syd tur til Fyn. Hun styrede slagets gang og havde fuldstændig styr på hvor vi skulle hen - samtidig med hun kodede GPS'en så vi havde en trediemand (kvinde) på holdet.

Efter en del ture rundt i en rundkørsel ved Assens fortalte vores kvindelige GPS at vi skulle køre mod Haarby.

Vi blev modtaget af Jette hos Bankegaarden Patchwork, som de første gæster denne lørdag kl. 9.03. Der gik ikke lang tid før der ankom flere biler fra Tønder og butikken blev godt fyldt op. I butikken var der rigtig mange flotte stoffer og en del sytilbehør. Hun demonstrede to linealer og bød på kaffe og småkager.
Jeg købte en enkel FQ som var brugt i tæppet til højre for Jette. Og fik et mønster på en bordløber med.

Turen fortsatte gennem idylliske fynske landsbyer med bindingsværkhuse og gadekær, desværre glemte vi at fotografere undervejs, men udsigten over vandet var også meget flot!

Næste stop blev Stofgåsen i Vester Skerninge, hvor vi først så det dejlige kursuslokale og hvor Gitte forelskede sig. Ikke i Morten fra Kyndbøl Symaskiner, men i en ny Bernina. Hun tog den dog ikke med sig hjem, men har den i tankerne, når den nuværende skal skiftes ud.

Mens Gitte prøvede maskinen gik jeg over i butikken og fik en god snak med Trine, som ejer butikken.

Der er rigtig mange stoffer at vælge i mellem og på væggene hænger flotte tæpper til inspiration. Der er både mønstre, kits og sytilbehør.

Vi gennemgik min indkøbsseddel og fandt nogle gode synåle fra Clover, noget tyndt fyld og så kom Trine med nogle fif til hvad jeg kunne bruge som ringe til trådposer. Stoffet jeg købte var en kollektionsprøve, så der er en lille smule af hver stykke stof til den nette sum af 17 kr.! De store clips er en pakke på 24 stk. som Gitte og jeg delte. Trine forærede hver besøgende et mønster på en påskekurv, som også kan bruges til mange andre ting.

Næste stop som Gitte kodede ind i GPS'en blev Pelunika i Svendborg. I en lille kælder modtog Kati os mellem vægge fulde af stoffer og hylder med mange sjove modeller. Der var giraffer, elefanter, campingvogne og luftballoner. Der var mange sjove ting at se på og hun viste os en sjov Quilt Rally Stamp Blok, som kan vendes og drejes på mange måder for at skabe nye mønstre når de sættes sammen.

Mit indkøb blev kun en FQ som passer til stoffet jeg købte hos Stofgåsen. Kati fortale os hvor vi kunne spise vores frokost og nyde udsigten over vandet. Vi kørte til stranden, men blev så optaget af snak og spisning af både madpakke og is, at vi igen glemte at fotografere den skønne udsigt.

Men vi tog et såkaldt "selfie" for at vise vores syveninde Lone at vi hyggede os, hun havde desværre ikke tid til at være med på turen i år. Måske kan vi lokke hende med næste år?

Efter frokost bestemte vi os til at køre videre og besøge Butik Kiweb på Tåsinge og det var en god beslutning. Her blev vi budt velkommen med en lille rundvisning i lokalerne og der var dækket op med kaffe/the, kage og sodavand og masser af spændende ting at kigge på.

Butikken var fuld af små pakninger med stof til billige penge og masser af tilbudsstoffer. Der var sytilbehør, forskellige modeller til inspiration og en hel kravlegård med lykkeposer til 25 kr. Der var mange forskellige stoffer i butikken, så der var helt sikkert noget for enhver smag.

Vi endte med at være i butikken i lang tid, og der kom endda andre fra Jylland mens vi var der. Ved køb for 50 kr og derover, fik man et lod for hver halvtredser man købte for. Jeg endte med 7 lodder og fik hele to præmier! En Marti Michell lineal og et mønster på en brødserviet.

Desuden købte jeg en del stof til nogle forskellige projekter, noget grillfoer og to lykkeposer som var fyldt med godter.

Vi snakkede med med ejeren Kirsten og hendes medhjælper Dorthe Birgitte mens vi fik os en kop the og en sodavand. Vi kunne godt tænke os at lave en udflugt derned sammen med andre quiltere, så der blev lystigt talt om mulighederne.

Efter dette ophold kørte vi videre til Patchwork-Gaarden i Ørbæk, hvor Mette og hendes mor sad ved sybordet og var i gang med projekter. Butikken har virkelig mange stoffer og der var et stort udvalg af motiv stoffer. Der var to hylder med patchwork magasiner fra Tyskland og meget tilbehør. Men det eneste jeg fik købt var noget mellemfoer i bomuld som jeg bruger til mit 1930'er projekt. Med i posen lagde Mette et mønster på en dækkeserviet.


Vi besluttede os for at smutte en tur forbi Butik Kastanja i Agedrup, selvom vi kender butikken og har været der flere gange. Lone og hendes mand tog vel imod os og vi fik lov at spise resten af vores madpakke i kursuslokalet. Der var flere besøgende og det var hyggeligt at have nogle at sludre med imens vi spiste. Lone serverede en dejlig drømmekage og det var tiltrængt.

Her fik jeg ikke gjort indkøb, da jeg var efter noget sort stof som desværre ikke kunne fås. Men der var mange inspirerende ting at kigge på, mange modeller syet efter de japanske bøger og mange Fru Zippe broderier.

Selvom vi var ved at være trætte, skulle vi forbi Bøgelund Patchwork udenfor Middelfart. Gitte skulle have fat i noget grill foer. Bente havde god tid til os, men havde haft en dejlig travl dag med masser af besøgende.

Jeg fik fat i noget sort stof som godt nok ikke er det samme som det jeg har, men som godt kan bruges sammen med det til stolper på et tæppe i pink balistoffer. Der kom en lille pingvin med hjem og en hjælpe-pind til at folde stof og trykke hjørner ud.

Vi fik pludselig travlt og ankom til Patchwork Værkstedet i Taulov kl. 20.40 og kunne lige nå at få købt det på bud, som vi havde lovet Bente fra Søvind. Lene havde sat sig til rette i sofaen med et glas vin og var lidt træt efter en travl dag, men i meget godt humør. Måske smittede vores lettere fjollede humør og i løbet af de 20 minutter havde vi gjort de sidste indkøb og vendte næsen hjem mod Horsens.


Det blev til to FQ, bare til samlingen, ingen forudbestemte projekter.

Efter 372 km som chauffør var jeg godt brugt og fuld af dejlige indtryk fra alle de spændende butikker vi havde besøgt, alle de glade butiksindehavere vi snakkede med og alle de andre quiltere vi mødte på vores vej. Godt hjemme i sofaen skænkede jeg en rom til manden og mig og fik fortalt om alle vores oplevelser.

Tak for et fantastisk arrangement til alle butikkerne, inkl. dem vi ikke fik besøgt. Ruten går nok andetsteds hen næste år, for det er bestemt en tur vi vil ud på igen!

Nu skal der vist sys resten af dagen!

5 kommentarer:

 1. Det er en skøn beskrivelse med billeder både du og Gitte har lavet. Dejligt for os, der kikker. Næste år, må jeg vist på en længere tur. Kan se, du købte det samme lysegrønne med små farvede cirkler i Taulov, som jeg fandt et stykke af i Lenes restekurv til kr. 20,-. fortsat god syning til dig. Knus Kirsten, og god påske.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle lækre ting du har købt. Det ser ud til at i har kigget jer.

  SvarSlet
 3. Hold da op, det var da den fedeste tur I har haft. Og et lille selfi blev det også til:-)

  SvarSlet
 4. Skønne ting du har fået købt, i har da vist haft en rigtig hyggedag.
  Hanne

  SvarSlet
 5. Det ser ud til at have været en dejlig dag med fine indkøb.

  SvarSlet

Det vil glæde mig hvis du skriver en kommentar til mit indlæg, det er så skønt at få tanker og idéer fra andre. Så skriv du bare løs.