søndag den 9. august 2015

Alting har en ende...

Også vores ferie!

Vi har holdt 14 dages ferie og det har været dejligt, men hold op hvor går 2 uger bare hurtigt!

Feriebudgettet var ikke til udenlandsrejser i år og de første dage var vejret ikke godt, så vi ville til Moesgård Museum. Da vi nåede derud var der rigtig lang kø for at komme ind. Jeg er ikke god til den slags køer, så efter lidt overvejelse, besluttede vi at fortsætte til Ebeltoft. Dér blev vi beriget med fantastisk solskin og ca. 20 grader.

Vi var inde og se et lille museum, som viste hvordan man bl.a. farver garn. I et af lokalerne hang dette flotte vævet vægtæppe, farverne var helt fantastiske!

Smukke garner fra Ebeltoft

Senere på ugen besluttede vi at tage en tur til Møns Klint og bestilte to overnatninger på et Bed & Breakfirst på Nord Falster. På hele turen dertil havde vi fantastisk vejr, men da vi kom til Falster begyndte det at regne og blæse. Det var et hyggeligt sted vi skulle overnatte og vi blev mødt af meget gæstfrie søde værter. De sørgede godt for os med en solid og lækker morgenmad begge dage. Stedet var også galleri med skønne billeder og jeg var så heldig at få et billede forærende - i skønne klare farver som jeg elsker!

Farverigt billede inspireret af Lapland

Hele turen gik ud på, vi skulle se Møns Klint, og vejret artede sig godt om fredagen, så vi kørte gladeligt af sted.

Udsigt fra toppen af Møns Klint til stranden

Tine Vognsen på Møns Klint

Vi gik et langt stykke inde i skoven, for så at gå ned af mange, mange trapper til stranden. Vi gik langs de smukke klinter og var meget betaget af naturen. Vi kom frem til en anden trappe og begyndte opstigningen. Hrm, det gav mig stof til eftertanke, for hold op hvor var det en hård tur - der skal vist sættes hårdt ind på formen den næste tid!

På vej til Gedser stoppede vi ved Møn Ismejeri og selvom vi skulle passe på formen efter den hårde tur op ad trapperne, mente vi at det var i orden at smage isen. Det var nemt at blive enige om, at det var den BEDSTE is vi nogensinde havde smagt!

På vejen videre stoppede vi hos Hyllested Keramik i Keldbylille og det var en stor oplevelse for os begge. Der var så mange fantastiske figurer og spændende brugsting, at vi brugte lang tid på at se de to udstillingslokaler og snakke med keramikeren Leif.

Mine køb blev kun til en lille kande og en garnkrukke.

Leif Jensen - Hyllested Keramik laver de skønneste ting

Efter en køretur hele vejen ned gennem Falster, nåede vi frem til det sydligste punkt i Danmark - Gedser Odde.

Gedser Odde - det sydligste punkt i Danmark

Her gik vi en lang tur ved stranden og samlede lidt sten. I bygningerne derude var der en patchwork udstilling der startede om lørdagen, alt var sat op, men jeg kunne ikke komme ind og se den.

Lørdag kørte vi over Lolland, stoppede i Maribo og gik en tur ned til søen og kirken. Vi blev enige om at en anden ferietur godt kunne gå hertil, det virkede som et dejligt sted.

Domkirken i Maribo er fantastisk flot set fra søsiden

Vi kørte til færgen og sejlede til Langeland og kørte langs sydfyns kyst hjem. Sejlturen var en dejlig tur på 45 minutter i helt vindstille vejr - så har jeg ikke noget i mod at sejle.

Hyggelig sejltur med færgen mellem Lolland og Langeland

Vi stoppede i Faaborg og spiste vores frokost, som vi havde fået med fra B&B på Falster.

Resten af ferien er gået med ture til Hald Sø for at gå en tur efterfulgt af shopping i Viborg. En mountainbike tur i skoven ved Boller Slot samt en tur ved Henne Strand for at gå langs vandet og slappe af med læsestof og sand mellem tæerne.

De sidste dage er gået med havearbejde, en kort tur til Helene Juul sammen med min veninde Lone, som også syr patchwork. Jeg havde set på Instagram at Helene havde fået nogle spændende blade hjem og det ene var jeg lidt lun på. Købte også stof til et tæppe jeg er ved at sy, men det må I vente med at se, for det er ikke nået ret langt.

Masser af flotte billeder med moderne patchwork

I hele ferien har jeg tænkt på at jeg skulle sy, men jeg har ikke rigtig haft ro til det. Havde sytøj med på turen til Falster og Møn, men fik det aldrig rigtig ud af tasken.

I dag har jeg så lavet lidt under parasollen på terrassen, men desværre er jeg ikke blevet færdig med noget, som planen ellers var i ferien.

Blyant broderi sys på terrassen

Jeg nåede heller ikke ud til Den Lille Lade for at købe fleece til mit lyserøde tæppe og heller ikke ned til Bøgelund for at skære til mit bali projekt Diamond Fire.

Tiden går bare så hurtig når man har ferie!

6 kommentarer:

 1. Sikke mange dejlige oplevelser du har haft i ferien, det er også skønt at holde ferie i DK....pyt du ikke har fået lavet HB i ferien, så har du seet og oplevet i stedet for :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror vist altid at ens planer for weekender og ferier går en lille smule i vasken. Jeg overvurderer altid hvor meget jeg kan nå i forhold til det jeg gerne vil nå... Men så må tingene laves efterhånden som tiden er dertil.

   Slet
 2. Det lyder som en rigtig dejlig tur. Og hvem får lige et billede forærende, heldige dig. Det er super flot. Det går ikke altid som man ønsker, men hvad, tingene render jo ingen steder:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Billedet er nu ophængt i køkkenet, hvor vi selvfølgelig færdes flere gange dagligt. Det giver et flot pust af farver, så man ikke kan undgå at blive lidt gladere...

   Slet
 3. Det var dejligt at læse om alle jeres oplevelser. I har været rigtig gode til at få en masse ud af ferien. Vi bor jo i et dejligt land. Du skal nok nå at få syet Tine. Det er fint blyant broderi, du er i gang med. Mon ikke det er Pelse, der har designet det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, du har helt ret, det er Pelse der har designet blyant broderiet, jeg er vild med hendes flotte designs og ville købe flere hvis jeg kunne brodere lidt hurtigere. Ønsker mig en af de flotte høner hun har lavet, men det bliver måske til jul ;-)

   Slet

Det vil glæde mig hvis du skriver en kommentar til mit indlæg, det er så skønt at få tanker og idéer fra andre. Så skriv du bare løs.