lørdag den 5. marts 2016

Kursusdag i Amerikansk syning

I dag har jeg været på kursus hos Vitus Bering Quilterne i syning på amerikansk. Kurset startede kl. 10 og vi stoppede igen kl. 15. Tiden fløj af sted og vi kunne godt have brugt nogle flere timer på at få syet forskellige prøver og øvet os i teknikken.

Det var Anne som underviste os, med stor tålmodighed og mange gode fif. Hun havde et lille udvalg af bl.a. stoffer, mønstre og linealer med fra Helene Juul, hvor hun også holder kurser.

Anne med lidt lækkerier til salg

Vi var en lille flok på ti kvinder, så man skulle jo tro at der var meget snak. Men koncentrationen var høj, og vi lærte både at lave vores egne skabeloner, skære efter bl.a. Marti Michell sæt og så blev der også tid til små syprøver.

Koncentrationen er høj på kurset i amerikansk syning

Vitus Bering Quilterne var optaget af amerikansk syning

Der var bred enighed om at dagen havde været meget udbytterig og jeg tror størstedelen af os havde mod på at fortsætte med at sy på amerikansk. Det er rimelig nemt, når man har fået fat i den grundlæggende teknik, og så er det ikke så hårdt for hænderne, som det kan være at sy over pap.

Jeg blev ret vild med at sy buer, da jeg syntes det er svært at gøre på symaskinen. Men nu har jeg da idéen til det næste projekt.

Syning af buer og lige sømme på amerikansk uden pap

Jeg nåede at sy små prøver og en smule på mit projekt med trekanterne. Fik gode råd til syningen, så jeg håber de næste kaffebrikker bliver lidt pænere end de fire første.

En dejlig kreativ dag med skøn inspiration og godt selskab...

8 kommentarer:

 1. Glæder mig til at følge dit næste projekt med buer. Jeg tror jeg holder mig til kaffebrikker i hexagon form i første omgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan også blive mange spændende former ud af de skabeloner du købte, så dem skal du nok få lavet en masse af...

   Slet
 2. Anne er bare dygtig til at undervise, og selv super dygtig patchworker:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var i hvert fald en rigtig god dag vi havde og nogle meget flotte eksempler Anne havde med og vise frem. Hende kunne vi godt tænke os at se igen :-)

   Slet
 3. Amerikansk syning er ikke så tosset en teknik og ikke så hårdt for hænderne og Anne er bare god til at undervise og forklare

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan godt blive lidt grebet af teknikken, jeg vil gerne sy mere på denne måde, og blev lidt vild med at sy buer på amerikansk.

   Slet
 4. Måske noget man skulle kigge på ved lejlighed...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var i hvert fald nemmere at have med at gøre end at sy på pap. Så kast du dig bare over et projekt så snart du kan...

   Slet

Det vil glæde mig hvis du skriver en kommentar til mit indlæg, det er så skønt at få tanker og idéer fra andre. Så skriv du bare løs.