torsdag den 29. december 2016

Julegaver, fristelser og gamle skjorter

I ugen op til jul havde jeg travlt med at blive færdig med de hjemmelavede gaver.

Små punge til kosmetik eller nye syprojekter

Der blev syet to punge efter et nyt mønster fra Ragnhild. En til min mor og en til min veninde Lone. Mor fik også en strikket klud i grå bomuld, men den har jeg glemt at tage billede af.

Penalhus som er nemt at sy

Min far fik et nemt penalhus, også efter et mønster fra Ragnhild. Det passede med en trykblyant, bly og viskelæder som han havde ønsket sig.

En uge før jul var jeg forbi Ragnhild i Den Lille Lade og blev ret så fristet af forskellige ting.

Modernestof, mønstre, balistoffer, Fru Zippe garn, lynlås i metermål

Stofferne til fars penalhus blev købt, så var der kommet nye balistoffer, som jeg bare måtte eje. Der blev købt uldgarn til Fru Zippe broderier, sammen med stramaj. Lynlåse i metermål kan man altid få brug for, men noget af det skal bruges til en spoletaske, som jeg købte mønster på. Der er termolam, sticth'nsew, moderne stoffer og mønster på den pung jeg har syet til julegaver samt en anden lille pung. Masser af godter!

Her i juleferien har jeg ligget brak med en ordentlig omgang forkølelse, så jeg har langt fra nået de planlagte projekter. Men i dag har jeg lappet på mit skjortetæppe, som har nogle år på bagen og som bliver flittigt brugt i sofaen.

Skjortetæppet trænger til nye lapper

Der var fire steder på tæppet hvor stoffet var slidt helt igennem og man kunne se fyldet. Der blev lavet nye lapper i samme størrelser og de blev applikeret ovenpå. Nu kan tæppet overleve lidt endnu. Jeg har ikke så meget skjortestof tilbage, da jeg forærede det meste væk, men det gør heldigvis ikke så meget at der kommer lidt nye skjortestoffer ind i tæppet.

2 kommentarer:

 1. Den spoletaske glæder jeg mig til at se.
  Tager hatten af for at du lapper på et tæppe, men hvor er det dejligt at tingene bliver brugt..... så er der jo brug for at du fortsætter med at sy nye ting.
  Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal nok få spoletasken at se, men jeg ved ikke lige hvornår den bliver syet.
   Skjortetæppet er jo syet i hånden og er Sørens absolutte favorit, så jeg vil blive ved med at lappe på det så længe det ellers hænger nogenlunde sammen. Det er jo sådan at arbejdet med at sy et tæppe i skjorter er det samme som at sy i helt nyt stof, det har bare desværre ikke helt samme holdbarhed, fordi skjorterne er mere eller mindre brugte. Så tænkt dig godt om før du syr et ynglingstæppe i skjortestoffer :-)

   Slet

Det vil glæde mig hvis du skriver en kommentar til mit indlæg, det er så skønt at få tanker og idéer fra andre. Så skriv du bare løs.